Produktkategorier


Filtre  

Rosé

Nogle anser Rosé vinen for den ældste af alle vintyper. Basalt er der tre måder at fremstille en rosévin på: Ved at lade mosten fra de blå druer have nogle timers kontakt med drueskindet, hvor farven sidder, så mosten opnår en smuk rose farve. Eller ved hjælp af saignée metoden, hvor man tapper en andel af mosten ud af gærringskarret (hvor der gæres rødvin) efter få timers maceration på drueskindet. Herefter gæres den nu rose farvede most færdig for sig selv, og det, der skal blive til rødvin gæres videre. Sidst, og generelt anset som den mindst gode metode, ved at blande allerede færdiggæret hvid- og rødvin.

 

Ideelt set bør en god rosé være frisk, fyldig og appetitlig med aromaer af bær og røde frugter (som kun sjældent forbindes med hvidvin), og ofte i et smukt samspil med noter af solvarme krydderurter. 

Rosévinene har de senest år opnået en utrolig popularitet som den perfekte sommer og grill vin, og det hænger givetvis sammen med det faktum, at mange producenter i dag fremstiller rosévinene med samme seriøsitet og omhu som de hvide eller røde vine. Allerede i marken indrettes arbejdet med vinstokkene og druesorterne mod fremstillingen af Rosé, og vinifikationen og lagringen lægger vægt på at bevare aromaer og friskhed. I Frankrig er Provence området nærmest blevet synonymt med delikate rosévine af høj kvalitet. I Rhône kan rosévinene fra Tavel være i en klasse for sig. Der fremstilles imidlertid rosévine i de fleste af Frankrigs såvel som i stort set alle andre vinlandes distrikter.

    2020 Cuvée G Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
    Cuvée "G" er Vignobles Gueissards top Rosé. Den er fremstillet af 60 % Syrah og 40 % Cinsault fra "la Daby" parcellen i Le Beausset. Her giver de ler- og limstensholdige jorde en fantastisk rosé der balancerer på en knivsæg mellem de friske solmodne aromaer, en helt usædvanlig kompleksitet, samt friskheden og den underliggende mineralitet, der placerer denne rosé i særklasse. Perfekt til sommerens lækkerier fra grillen, hvad enten det er lam, laks, grøntsager eller lys fisk og skaldyr.

    2020 Les Papilles Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
    Druerne til ”Les Papilles” stammer fra fire forskellige parceller. Alle parceller ligger på terrasseformede skråninger og med en undergrund af limsten og ler. Druesammensætningen er super spændende med 30 % Mourvèdre, 30 % Syrah, 30 % Grenache og 10 % Cinsault. Alle druer høstes pr. håndkraft. De solmodne klaser sorteres i vinmarken og en gang til ved ankomsten til kældrene, så kun perfekt modne og struttende sunde druer når frem til gæringskarrene. Under hele processen og frem til domaineaftapningen holdes iltens indflydelse på et absolut minimum. 20 % af druerne koldmacereres på drueskindet for sikre vinen sin fine laksefarve og forførende aroma. 80 % presses direkte. Efter endt gæring lagres den unge vin på ”bundfaldet” for at sikre rigdom og aromatisk kompleksitet. Med Les Papilles indfrier Pauline og Clément ambitionen om at skabe en forførende aromatisk og nuanceret rosé med en lækker fyldighed og en frisk, mineralsk og krystalklar finish. Den perfekte sommer rosé til f.eks. salater, grøntsager og lette kødretter fra grillen eller grillet lys fisk.

    2020 MAGNUM Cuvée G Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
    Cuvée "G" er Vignobles Gueissards top Rosé. Den er fremstillet af 60 % Syrah og 40 % Cinsault fra "la Daby" parcellen i Le Beausset. Her giver de ler- og limstensholdige jorde en fantastisk rosé der balancerer på en knivsæg mellem de friske solmodne aromaer, en helt usædvanlig kompleksitet, samt friskheden og den underliggende mineralitet, der placerer denne rosé i særklasse. Perfekt til sommerens lækkerier fra grillen, hvad enten det er lam, laks, grøntsager eller lys fisk og skaldyr.