Vignobles Gueissard, Le Beausset, Provence

Vignobles Gueissard er grundlagt i 2011 af Pauline Guiraud og Clément Minne, der mødte hinanden da de begge studerede vinfremstilling på universitetet. Det viste sig hurtigt, at de delte en ambition om at skabe et topklassevinbrug i Provence. Parret lod drømmen udvikle sig og modne, mens de begge arbejdede og sugede viden og erfaring til sig hos nogle af de bedste producenter i Rhône og Provence.

I 2011 startede Pauline og Clément Vignobles Gueissard, der tog sit navn fra parrets første parcel med vinstokke, der ligger ved Saint-Syr-sur-Mer, som befinder sig lige nord vest for den smukke lille havne- og vinby Bandol. Vignobles Gueissard omfatter i dag 25 hektar vinmarker, fordelt på parcellerne Les hautes salettes, Font vive, Cros du loup, Gueissard og La Daby, og på appellationerne Côtes de Provence og Bandol. De variende jordbundsforhold og mikroklimaer, sammenholdt af fællesnævnerne i form af rigeligt med sol og vinden kendt som "Le Mistral", giver et fantastisk kvalitetspotentiale og et optimalt udgangspunkt.
Selve vineriet ligger centralt placeret i forhold til de enkelte parceller ved Le Beausset.

Alt arbejdet i markerne foregår med de mest bæredygtige og naturlige metoder. Jorden bearbejdes mekanisk – og i en enkelt parcel pløjes jorden nu med hest. Der anvendes kompost og gødning af animalsk oprindelse, og såvel beskæringen som høsten af druerne foregår pr. håndkraft. Vignobles Gueissard arbejder med en bred vifte af druesorter med Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Grénache, Cabernet Sauvignon og Vermentino som de vigtigste. Alle druesorter er udvalgt og plantet efter hver enkelt parcels jordbundsforhold og mikroklima. Under vinifikationen sigter Pauline og Clément altid på at sætte terroirets kvaliteter i fokus og på at skabe vine, der forfører med en kombination af aroma, fyldighed, nuancer og kompleksitet samt en livgivende og appetitlig friskhed og mineralitet, der gør vinene utroligt madegnede og giver lyst til endnu et glas!



    2020 Cuvée G Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
    Cuvée "G" er Vignobles Gueissards top Rosé. Den er fremstillet af 60 % Syrah og 40 % Cinsault fra "la Daby" parcellen i Le Beausset. Her giver de ler- og limstensholdige jorde en fantastisk rosé der balancerer på en knivsæg mellem de friske solmodne aromaer, en helt usædvanlig kompleksitet, samt friskheden og den underliggende mineralitet, der placerer denne rosé i særklasse. Perfekt til sommerens lækkerier fra grillen, hvad enten det er lam, laks, grøntsager eller lys fisk og skaldyr.

    2020 Les Papilles Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
    Druerne til ”Les Papilles” stammer fra fire forskellige parceller. Alle parceller ligger på terrasseformede skråninger og med en undergrund af limsten og ler. Druesammensætningen er super spændende med 30 % Mourvèdre, 30 % Syrah, 30 % Grenache og 10 % Cinsault. Alle druer høstes pr. håndkraft. De solmodne klaser sorteres i vinmarken og en gang til ved ankomsten til kældrene, så kun perfekt modne og struttende sunde druer når frem til gæringskarrene. Under hele processen og frem til domaineaftapningen holdes iltens indflydelse på et absolut minimum. 20 % af druerne koldmacereres på drueskindet for sikre vinen sin fine laksefarve og forførende aroma. 80 % presses direkte. Efter endt gæring lagres den unge vin på ”bundfaldet” for at sikre rigdom og aromatisk kompleksitet. Med Les Papilles indfrier Pauline og Clément ambitionen om at skabe en forførende aromatisk og nuanceret rosé med en lækker fyldighed og en frisk, mineralsk og krystalklar finish. Den perfekte sommer rosé til f.eks. salater, grøntsager og lette kødretter fra grillen eller grillet lys fisk.

    2020 MAGNUM Cuvée G Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
    Cuvée "G" er Vignobles Gueissards top Rosé. Den er fremstillet af 60 % Syrah og 40 % Cinsault fra "la Daby" parcellen i Le Beausset. Her giver de ler- og limstensholdige jorde en fantastisk rosé der balancerer på en knivsæg mellem de friske solmodne aromaer, en helt usædvanlig kompleksitet, samt friskheden og den underliggende mineralitet, der placerer denne rosé i særklasse. Perfekt til sommerens lækkerier fra grillen, hvad enten det er lam, laks, grøntsager eller lys fisk og skaldyr.

    2021 Les Papilles Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
    Druerne til ”Les Papilles” stammer fra fire forskellige parceller. Alle parceller ligger på terrasseformede skråninger og med en undergrund af limsten og ler. Druesammensætningen er super spændende med 30 % Mourvèdre, 30 % Syrah, 30 % Grenache og 10 % Cinsault. Alle druer høstes pr. håndkraft. De solmodne klaser sorteres i vinmarken og en gang til ved ankomsten til kældrene, så kun perfekt modne og struttende sunde druer når frem til gæringskarrene. Under hele processen og frem til domaineaftapningen holdes iltens indflydelse på et absolut minimum. 20 % af druerne koldmacereres på drueskindet for sikre vinen sin fine laksefarve og forførende aroma. 80 % presses direkte. Efter endt gæring lagres den unge vin på ”bundfaldet” for at sikre rigdom og aromatisk kompleksitet. Med Les Papilles indfrier Pauline og Clément ambitionen om at skabe en forførende aromatisk og nuanceret rosé med en lækker fyldighed og en frisk, mineralsk og krystalklar finish. Den perfekte sommer rosé til f.eks. salater, grøntsager og lette kødretter fra grillen eller grillet lys fisk.