Revello, La Morra, Piemonte

Revello familien har dyrket druer i Piemonte siden 1954, men det var først med de to brødre Enzo og Carlo Revellos indtræden i 1990, at vinene blev tappet og solgt under eget navn. Revello har sit domicil i Barolo-kommunen La Morra, og råder over 12 hektar med parceller på bl.a. Rocche dell’ Annunziata, Gattera og Giachini. Den samlede produktion ligger på ca. 60.000 flasker.

Først i 1994 kunne man vinificere og tappe Giachini som enkeltmarks-Barolo, hvorimod Rocche først i 1996 kunne tappes som enkeltmark. Udover Barolo producerer Revello også Dolcetto d’Alba og Barbera d’Alba.

Som så mange andre af Piemontes ”unge løver” har brødrene Revello været i lære hos mesteren, Elio Altare, med hvad deraf følger af grønthøstning, kort maceration og lagring på barriques. Revellos stil kan bedst beskrives som en lidt maskulin udgave af La Morras ofte yndefulde og delikate udtryk. Revellos vine fremstilles på den naturlige gær, og de unge vine tappes uden filtrering eller klaring, så alle smagsnuancer bevares optimalt. Revellos Barolo (normale) er blandt de allerbedste køb i Barolo.

Fra 2016 har Carlo Revello valgt at gå egne veje. Det er derfor Enzo, der i dag driver gården, assisteret af sin familie – datteren Elena, sønnen Simone og hustruen Luciana.



    2016 Barolo, Revello, La Morra
    Revellos klassiske Barolo fremstilles af druer fra parceller i Annunziata di La Morra suppleret med druer (ca. 40 %) fra MGA Teodoro i Serralunga d’Alba, der tilfører mere mørk frugt, nye nuancer og mere struktur til vinen. Det er en Barolo, der er lagt an på frugt, typicitet og en stor umiddelbar appel. Du finder næppe en bedre Barolo normale til prisen, og det understreges af en superb 94 point score hos JamesSuckling.com