Få op til 25 % rabat på den fantastiske 2015 årgang fra vores favorit Bourgogne producent – Domaine Camus Bruchon, se nedenstående i Lars anbefaler.

Domaine Perraud, La Roche-Vineuse, Mâcon

Domaine Perraud befinder sig i landsbyen La Roche-Vineuse i Mâcon, et stenkast fra de ikoniske klipper, Solutré og Vergisson. I 2005 realiserede Jean-Christophe Perraud sin drøm ved at skabe sit eget Domaine. Udgangspunket var familiens egne vinmarker, der gennem fire generationer havde leveret druer og most til nogle af de store og berømte Bourgogne negociants.
I dag dyrker Jean-Christophe Perraud Chardonnay, Aligoté, Gamay og Pinot Noir druer på ler- og kalkholdige mergeljorde, der stækker sig over fem forskellige landsbyer, hvilket giver domainet mulighed for at producere en bred palette af vine med hver sit unikke terroir udtryk.
Jorden bearbejdes mekanisk og Domainet arbejder mod at producere fuldt økologiske vine i den nærmeste fremtid. Målet er altid at fremstille vine, der bedst muligt udtrykker deres individuelle terroirs. I kælderen behandles druer og most med både omhu og sans for selv de helt små detaljer, idet målet er, at intet må distrahere fra det fulde udtryk fra de forskellige druesorter og den jord, de er vokset i. Uanset om Jean-Christophe vælger at lagre vinene i tanke af rustfrit stål eller fade af fransk eg, udtrykker vinene meget forskellige dufte og smagsnoter, der er unikke for hver årgang og det gør vinene fra Domaine Perraud til nogle af de bedste køb i Mâcon i dag.



    2020 Mâcon-Villages Blanc, Domaine Perraud, La Roche-Vineuse
    Domaine Perrauds Mâcon-Villages fremstilles af Chardonnay druer fra vinstokke, der hovedsagelig dyrkes ved landsbyen La Roche Vineuse, hvor jordbunden er varieret med ler, kalksten, silt og flint. Druerne vinficeres plot for plot. Efter gæringen udvælges den bedste del af høsten og de unge vine stikkes sammen og lagres efterfølgende 6-8 måneder i tanke af rustfrit stål. Smagen er typisk for en hvid Mâcon og byder på fine, fyldige og smøragtige aromaer og en smag, der kombinerer sin fyldighed med både friskhed, længde og struktur. En superb hvid Mâcon, der går til langt det meste og i særdeleshed fjerkræ og fisk i sauce baserede retter. Nyd den relativt ung og server ved en temperatur mellem 10° og 12° C.