Domaine Martinelle, Ventoux

Økologisk Ventoux i topklasse
Allerede som barn var Corinna Faravel fascineret af det sensuelle univers af dufte og smag. Hun var aldrig i tvivl om, at hun skulle være vinmager. Karrieren startede i Tyskland, hvor hun arbejdede på forskellige vingårde, før hun besluttede at udforske de røde vine i det sydlige Frankrig. Efter vinskole og praktik i Frankrig, var Corinna klar til det næste trin. I 2002 købte hun de vinmarker, der i dag er hjertet af hendes 11,5 hektar store ejendom i den sydlige Rhône-dal. Der blev bygget helt nye kældre, hugget ind i en stenet skråning uden for den lille landsby Lafare. Dele af vinmarkerne blev genplantet, med blandt andet den fabelagtige, varmeelskende Mourvèdre drue, der har øget vinenes kompleksitet. Domainet modtog økologisk certificering i 2015.
For Corinna er der ikke én sand måde at lave vin på. Det har altid været et spørgsmål om at finde balance. Det kræver løbende observation både i markerne og i kælderen. Naturen kommunikerer, og det er mit ansvar at lytte, siger Corinna. Mine vine skal afspejle årgangens- og terroirets kvalitet og vise kraften og rigdommen i de lokale druesorter samtidig med, at friskheden og elegancen bevares. Resultatet er en Ventoux i abolut topklasse.



    2018 Ventoux Rouge, Domaine Martinelle OKØ
    Jordbunden i Martinelles 8,5 ha. store parcel, som er placeret på Dentelles de Montmirails østlige skråninger, er en blanding af nedbrudt kalksten, ler og grus. Leret har en fantastisk evne til at holde på den sparsomme nedbør og det forhindrer, at vinstokkene stresses unødigt i selv de varmeste år. Dresammensætningen er 65% Grenache, 18% Syrah, 15% Mourvèdre and 2% Counoise. Corinna gærer på den naturlige gær. Den unge vin lagres i ti måneder og tappes uden klaring eller filtrering. Resultatet er en kraftfuld og alligevel balanceret Ventoux med komplekse aromaer af røde bær og solvarme krydderurter. Smagen er fyldig og munder ud i en lang, rund og detaljeret eftersmag.