Domaine Dupré, Mâcon

Domaine Dupré er grundlagt i 50'erne. Oprindeligt var gården, sådan som man så ofte ser det i Mâconnais området, et blandet landbrug, med opdræt af husdyr, side om side med parceller med vinstokke (ca. 3 hektar). I slutningen af 80'erne blev der fokuseret mere og mere på vinavl. Jean-Christophe Dupré begyndte at arbejde side om side med sin far i 1990, efterfulgt af broderen Vincent i 1994. Domainets vinmarker voksede hurtigt til omkring 12 hektar. Dupré familien opgav efterfølgende husdyrbruget, og overtog flere små velbeliggende parceller med vinstokke ved landsbyerne Royer og Mancey. I dag råder Domainet over 26 hektar.
"Jeg planter mine vinstokke efter jordens beskaffenhed", siger Jean Christophe. Domainets 10 hektar med Chardonnay er plantet på en syd- sydvestvendt skråning med en undergrund af hvid limsten. Pinot Noir er plantet på en rødlig jordbundstype, der lokalt er kendt som "Sous Borreau", mens Domainets Gamay vinstokke hovedsageligt er plantet på den dybe ler-kalksten, der findes i Royer-dalen.
Alle marker drives efter bæredygtige metoder, og Jean-Christophe er en stor fortaler for at plante græs mellem rækkerne. Det sikrer mindre erosion på de stejle skråninger, reducerer høstudbyttet og øger biodiversiteten. Resultatet er druer af højere kvalitet og dermed bedre vin. Domainets vine fadlagres, og Jean-Christophe skifter en femtedel af fadende hvert år. Domaine Duprés vine er harmoniske, karakterfulde og leverer altid høj kvalitet til prisen.    2018 Mâcon Rouge, Domaine Dupré
    Gamay druerne til Domaine Duprés lækre Mâcon rouge høstes altid manuelt. Ved ankomsten til kældrene afstilkes klaserne og druerne pumpes i gæringskarrene, hvor gæringen på den naturlige gær starter spontant. Efter to dages gæring ved ca. 30 ° C afkøles mosten, og gæringen afsluttes ved ca. 20 ° C for at bevare alle de delikate frugtaromaer i druerne optimalt. Den unge vin lagres imellem 6 og 8 måneder inden aftapning. Domaine Duprés Mâcon Rouge er utroligt indbydende og frugtagtig. Smagen er indbydende, blød og smidig med et lille ”spicy” element i aromaerne, der giver mindelser om røde bær og frugter. En lækker ”sommerlig” rødvin, der går fantastisk til sæsonens lidt lettere retter.