Domaine Chermette, Saint-Vérand

Domaine Chermette, der ligger i Le Vissoux i Saint-Vérand, kan dateres helt tilbage til 1772. Der er tale om et familiedrevet Domaine, der siden 1982 har været ledet af Pierre-Marie Chermette. Traditionelt leverede Domainet sin vine til de store negociants, men siden Pierre-Marie Chermette overtog, er vinene blevet tappet på ejendommen.  Det betyder, at der er fuld kontrol med hele processen fra pasningen af vinstokkene og til den endelige markedsføring af vinen.
Filosofien hos Chermette er lige så sund som den er enkel. ”Vi ønsker af dyrke sunde og perfekt modne druer og vinificere dem med et minimum af intervention”.
Markerne passes med bæredygtige metoder og Domaine Chermette er certificerede af Terra Vitis, der har til formål at fremme bæredygtig vinavl, der respekterer miljøet, samt sikre produktion af sunde druer af høj kvalitet med naturlige metoder.

Druerne høstes pr. håndkraft og sorteres en første gang allerede i markerne. Ved ankomsten til kældrene sorteres druerne igen, så kun perfekt modne og intakte klaser når frem til gæringskarrene. Druerne gæres på den naturlige gær, og der chaptaliseres ikke. Domainets Crémants lagres på tanke af rustfrit stål, de røde vine på 40 til 70 hektoliters fade. Top Cuvéerne fra Moulin à Vent lagres i 228 liters pieces.  2019 Beaujolais Coeur de Vendanges, Vignes Centenaires, Domaine Pierre-Marie Chermette
  Fremstillet af druer fra to små parceller med hhv. 100 og 120 år gamle vinstokke. En usædvanligt fyldig, koncentreret, blød og silkeagtig vin som RobertParker.com giver hele 92 point og kalder "one of the finest values to be found among the wines of France"

  2019 Moulin-à-Vent Les Trois Roches, Domaine Pierre-Marie Chermette
  Moulin-à-Vent betragtes som den fineste af de ti Crus i Beaujolais. Det er her du finder de mest lagringsværdige vine, og en god Moulin-à-Vent tilbyder en syntese mellem finesse, kraft og kompleksitet, der ganske enkelt er på højeste niveau. Druerne til denne vin stammer fra tre parceller, og heraf navnet ”Les Trois Roches”: Rochegrès (1 hektar), der giver finesse, Roche Noire (1,5 hektar), som bidrager med livlighed og frugt, mens La Rochelle (2 hektar) leverer den rå kraft. Summen af de tre parceller overgår hver enkelt af dem. Halvdelen af den unge vin lagres 6 måneder på foudres og halvdelen på 228 liters pieces. Glæd dig til denne fantastiske Moulin-à-Vent, der forfører med fine noter af hindbær, kirsebær, brombær og solbær og viol. Smagen har en raffineret mineralitet med både race og klasse og en saftig, kødfuld og fløjlsagtig konsistens. 93 point hos RobertParker.com

  2019 Saint-Amour Les Champs-Grillés, Domaine Pierre-Marie Chermette
  Saint Amour er den nordligste og næstmindste af de ti Crus i Beaujolais. Jordbunden i kommunen er varieret og du finder parceller med ler, granit, skifer og limsten. Chermette familiens Les Champs-Grillés stammer fra en 3 hektar stor parcel med en lyserød, granitholdig jordbund, der ligner den man finder længere sydpå i Moulin-à-Vent. Parcellen har en perfekt sydøst vendt eksponering, så den nærmest suger solens varme til sig (heraf navnet Les Champs-Grillés – de grillede marker). Vinstokkene er 50 år gamle og yder små druer med en superb smagskoncentration. En utroligt forførende Saint-Amour, med en nærmest blomstrende aroma i duften. Smagen er fyldig og balanceret og tilbyder lag på lag af lækker silkeblød frugt med komplekse aromaer af røde frugter og stor finesse. 92 point hos RobertParker.com.

  Crémant de Bourgogne, Blanc de Blancs, Domaine Chermette
  Domaine Chermettes Crémant de Bourgogne er en tør mousserende vin fremstillet 100% af Chardonnay druer fra en 2,5 hektar stor sydvestvendt parcel, hvor jorden består af kalksten og ler. Fremstillingen følger den traditionelle Champagnemetode, der sikrer en vin med elegance og en ultrafin mousse. Chermette anvender typisk vin fra tre årgange for at sikre en balanceret og kompleks Crémant.