Domaine Chavy-Chouet, Meursault

Hvis du er til de store, klassiske hvide Bourgogner, så er Domaine Chavy-Chouet en adresse du ikke må misse! Domainet befinder sig i Meursault, der huser ca. 40 % af Domainets marker. Andre 40 % befinder sig i nabokommunen Puligny-Montrachet, og de resterende 20 % i Pommard og Volnay. Allerede som 12-årig begyndte Romaric Chavy på vinskolen i Ruffey-les-Beaune. Senere arbejdede Romaric i vinmarkerne hos sin gudfar, der er ingen ringere end Meursaults Francois Mikulski. Sidenhen udvidede han praktikken med ophold i Santenay, Sydafrika, Spanien og Grækenland. I 2006 begyndte Romaric at tage over efter sin far. Fokus er mere end noget andet på vinmarkerne, hvor hver enkelt vinstok passes og plejes optimalt. Det er her kvaliteten skabes. Der anvendes hverken pesticider eller kunstgødning. Stilmæssigt søger Romaric først og fremmest efter vine, der udstråler stor renhed, friskhed, mineralitet, præcision og mest af alt et tydeligt terroir præg. Vinene skal smage af det terroir og de druer, de er skabt på og ikke af, hvad du har gjort ved druerne i kælderen, siger Romaric. Kvaliteten er tårnhøj og priserne er fortsat meget attraktive for Meursault og Puligny-Montrachet.  2018 Meursault 1. Cru Genevriéres, Domaine Chavy-Chouet
  Chavy-Chouet ejer 0,15 hektar med 72 år gamle vinstokke i denne top 1. Cru. Genevrières imponerer altid med sin rene, præcise og mineralske stil. Med alderen udvikles fyldigheden og de fine aromaer af flint, citrus og honning, der kendetegner denne 1. Cru.

  2018 Meursault Clos des Corvées de Citeaux, Monopole, Domaine Chavy-Chouet
  Chavy-Chouet ejer dette blot en hektar store muromkransede Clos i sin helhed. Jordbunden er her meget rig på ler, og sammen med de 65 år gamle vinstokke giver det en koncentreret og rig Meursault, der viser de klassiske aromaer af smør, ristet brød og citrus, der sikrer, at du får en stor Meursault med superb friskhed og balance.

  2018 Meursault Narvaux, Domaine Chavy-Chouet
  Romaric Chavy beskriver sin Meursault fra Lieu dit Narvaux som en luftig, livlig og afbalanceret Meursault med aromaer, der giver mindelser om hvid fersken, ristede mandler og med en lang og balanceret smag. De 60 år gamle vinstokke giver en vin med både nerve og mineralitet, og den kræver et par år i kælderen før den viser sig i fuldt flor.

  2018 Puligny-Montrachet 1. Cru Les Folatières, Domaine Chavy-Chouet
  Folatières er blandt de bedste 1. Cru marker i Puligny. Jorbunden er mager og tvinger vinstokkene tll at søge dybt ned i undergrunden. Det giver Folatières sin udprægede og utroligt appetitlige mineralitet, der suppleres med rige aromaer af gule frugter og ristet brød. Den lagrer formidabelt og vinder i både fylde og kompleksitet.