Ciacci Piccolomini d Aragona
Siden 1985 har denne klassiske og velrenommerede ejendom tilhørt Bianchini familien. I dag med søskendeparret Paolo og Lucia i front. Der er tale om en historisk ejendom, der geografisk befinder sig i Castelnuovo dell’Abate i det sydøstlige hjørne af Montalcino-distriktet. Ejendommens fantastiske kælder udgør hele fundamentet for det smukke “Palazzo”, som blev bygget tilbage i det 17. århundrede af Montalcinos Biskop. I denne kælder opbevares ejendommens ældste årgange.
Ciacci Piccolomini råder i dag over 200 ha landbrugsjord, hvoraf ca. hektar 40 er tilplantet med vinstokke. Her dyrkes Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah, men hjertebarnet er naturligvis Montalcinos særlige klon af Sangiovese Grosso, der lokalt kaldes Brunello.
Ejendommen fremstiller tre varianter af Brunello di Montalcino, som på hver deres niveau hører til den absolutte elite. Vinene fremstilles helt traditionelt, men med behørig skelen til de nyeste ønologiske fremskridt. De unge vine lagres helt traditionen tro, på store botti af slavonsk eg. Det giver meget rene og frugtige vine, der ikke domineres af sekundær-aromaer fra fadene, og tillader druens delikate og nuancerede karakter at udfolde sig optimalt. Brunello’erne fra Ciacci Piccolomini forener det kraftfulde med det elegante, og er alle umådeligt nuancerede og komplekse i duft og smag. De har den eftertragtede fløjlsagtige tekstur og den dybe, rige smagsfylde, der gør at Piccolominis vine anses som nogle af de fineste eksponenter for Toscanas store blå drue, Sangiovese.
Brunello di Montalcino er basisversionen fra Piccolomini. Og sikke en “basis”!! Den fremstilles af druer fra de af ejendommens vinstokke, der er minimum 25 år gamle. Den unge vin lagres på store botti af slavonsk eg, der giver en usædvanlig klarhed og præcision i aromaerne. I glasset får du en klassisk, raffineret, kompleks, generøs og nærmest luksuriøs Brunello med en skøn tekstur og stor harmoni. Vinen forfører med en både smidig og spændstig frugt, og så den ”varme”, der karakteriserer de bedste vine fra Montalcino. Her er al den ”magi”, der forbindes med de bedste Brunelloer. Piccolomins opnåede da også sensationelle 98 point på JamesSucling.com
2017 Brunello di Montalcino, Ciacci Piccolomini d'Aragona
Brunello di Montalcino er basisversionen fra Piccolomini. Og sikke en “basis”!! Den fremstilles af druer fra de af ejendommens vinstokke, der er minimum 25 år gamle. Den unge vin lagres på store botti af slavonsk eg, der giver en usædvanlig klarhed og præcision i aromaerne. I glasset får du en klassisk, raffineret, kompleks, generøs og nærmest luksuriøs Brunello med en skøn tekstur og stor harmoni. Vinen forfører med en både smidig og spændstig frugt, og så den ”varme”, der karakteriserer de bedste vine fra Montalcino. Her er al den ”magi”, der forbindes med de bedste Brunelloer. Piccolominis opnåede da også superbe 93 point på JamesSuckling.com
2018 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini d'Aragona
Piccolominis Rosso di Montalcino fremstilles af Brunello-druer fra de lidt yngre vinstokke, der vinificeres så resultatet bliver en typerigtig, frisk og attraktiv Rosso, der er en superb introduktion til Piccolominis univers af Brunello di Montalcino-vine. I forhold til Brunelloerne tilbyder Rosso’en en mere umiddelbar primærfrugtig og ungdommelig spændstighed, der gør den umiddelbart drikkeklar. En skøn og karakterfuld Sangiovese baseret vin, der scorede superfine 91 point på JamesSucling.com
2019 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini d'Aragona
Piccolominis Rosso di Montalcino fremstilles af Brunello-druer fra de lidt yngre vinstokke, der vinificeres så resultatet bliver en typerigtig, frisk og attraktiv Rosso, der er en superb introduktion til Piccolominis univers af Brunello di Montalcino-vine. I forhold til Brunelloerne tilbyder Rosso’en en mere umiddelbar primærfrugtig og ungdommelig spændstighed, der gør den umiddelbart drikkeklar. En skøn og karakterfuld Sangiovese baseret vin.
2020 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini d'Aragona
Piccolominis Rosso di Montalcino fremstilles af Brunello-druer (Sangiovese) fra de lidt yngre vinstokke, der vinificeres så resultatet bliver en typerigtig, frisk og attraktiv Rosso, der er en superb introduktion til Piccolominis univers af Brunello di Montalcino-vine. I forhold til Brunelloerne tilbyder Rosso’en en mere umiddelbar primærfrugtig og ungdommelig spændstighed, der gør den umiddelbart drikkeklar. En skøn og karakterfuld Sangiovese-baseret vin, der scorede superfine 91 point på JamesSucling.com