Få op til 25 % rabat på den fantastiske 2015 årgang fra vores favorit Bourgogne producent – Domaine Camus Bruchon, se nedenstående i Lars anbefaler.

Azienda Agricola Brigaldara, Valpolicella

Stefano Cesari, fra Veneto huset Brigaldara, er lidt som sine vine. Elegant, rolig, sammensat og høflig, og med en egen indre balance og styrke. Stefano Cesaris vine altid været generøse, af høj kvalitet og med en lidt mørkere frugt end vi måske er vant til i Veneto.

Brigaldara ligger lidt uden for landsbyen San Floriano, i hjertet af det, der betegnes som Valpolicella Classico området. Den stilfulde 1400 tals villa befinder sig på en smuk bakke ved indgangen til Maranodalen, omgivet af vinmarker og oliventræer. Bag hovedhuset ligger selve vineriet, der er velintegreret i landskabet. Lagringskældrene befinder sig under jordens overflade. Huset har været i familien Cesaris eje siden 1929, og siden 1979 er vinene blevet tappet og solgt under eget navn.

Alle vine fra Brigaldari stammer fra familiens egne ca. 50 hektar store vinmarker. De vigtigste druer på Brigaldara er Corvinone, Corvina og Rondinella. Også lidt Sangiovese finder vej til et par af vinene. Vinmarkerne er omgivet af skove, der yder et væsentlig bidrag til biodiversiteten, og ikke mindst leverer en lille produktion af sorte sommertrøfler.

Filosofien på Brigaldara har altid været at producere kvalitetsvine, der er repræsentative for det terroir de kommer fra. Stefano tilstræber balance i markerne og overproducerer ikke, i et område, der er ellers kendetegnet ved et ofte særdeles intensivt landbrug. Brigaldaras vine er fyldige, komplekse og saftige. Der benyttes både små og store fade i produktionen. Husets unge Valpolicella lager primært på ståltank, oftest med en meget kort afrunding på store fade.  Ripassoen lagres på store 25 hl. fade. Amarone-vinene lagres et år på barriques og to år på store botti, for ikke at give et for tydeligt aftryk af fad. Top-marken er den 7 ha store mark Case Vecie, beliggende nær landsbyen Grezzana. Den befinder sig 450 meter over havets overflade, har et unikt mikroklima og den perfekte hældning.



    2017 Amarone della Valpolicella, Cavolo, Az. Agricola Brigaldara
    En Amarone af højeste kvalitet fremstillet af druer fra højt beliggende marker. 50% Corvinone, 20% Corvina Veronese, 20 % Rondinella og 10 % andre druer, der håndselekteres og tørres i Brigaldaras fruttaio. En top Amarone af stor skønhed, personlighed og kompleksitet – en dyb, rig og sensuel vino da meditazione af høj klasse og stor harmoni. Den er blandt områdets bedste vine, med sin uovertrufne kombination af kraft og elegance og sin rene frugtighed. Prøv den til efterårets kraftige retter med hårvildt eller som afslutning på en smagning af andre topvine.

    2019 Ripasso della Valpolicella-Superiore, Az. Agricola Brigaldara
    Brigaldaras Ripasso fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), på druekvaset fra husets Amarone. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner. Denne gæringsproces tager hos Brigaldara ca. 5 dage og giver den friske Valpolicella det klassiske”appassimento”-præg med noter af tørrede frugter, en strejf af krydderurter og en kraftigere struktur. Vinens duft udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara leverer en klassisk og stilfuld Ripasso af højeste kvalitet.

    2019 Valpolicella Superiore, Case Vecie, Az. Agricola Brigaldara
    Brigaldaras Valpolicella Superiore er fremstillet Corvina og Corvinone druer dyrket på den 8,3 ha. store Case Vecie- og den 1,5 ha store Cavolo mark. Markernes høje beliggenhed sikrer den optimale, langsomme modning af druerne. De store udsving mellem dag- og nattetemperaturer, giver druerne en unik friskhed og appetitlighed i de komplekse aromaer, der præger både duft og smag. Vinens fine koncentration og struktur er et resultat af udvælgelse af de bedste druer i marken og de optimale gæringsteknikker, der har hentet alle de fineste aromaer fra drueskindet. Valpolicella Superiore er en utroligt imødekommende vin, med en fin kompleksitet og en elegant og silkeblød tannin. Vinen lagres på 25 hl slavonsk eg i minimum et år for at sammensmelte druearomaer og fadaromaer til et harmonisk hele.

    2020 Valpolicella Superiore, Case Vecie, Az. Agricola Brigaldara
    Brigaldaras Valpolicella Superiore er fremstillet Corvina og Corvinone druer dyrket på den 8,3 ha. store Case Vecie- og den 1,5 ha store Cavolo mark. Markernes høje beliggenhed sikrer den optimale, langsomme modning af druerne. De store udsving mellem dag- og nattetemperaturer, giver druerne en unik friskhed og appetitlighed de komplekse aromaer, der præger både duft og smag. Vinens fine koncentration og struktur er et resultat af udvælgelse af de bedste druer i marken og de optimale gæringsteknikker, der har hentet alle de fineste aromaer fra drueskindet. Valpolicella Superiore er en utroligt imødekommende vin, med en fin kompleksitet og en elegant og silkeblød tannin. Vinen lagres på 25 hl slavonsk eg i minimum et år for at sammensmelte druearomaer og fadaromaer til et harmonisk hele.