Produktkategorier


Filtre  

Italienske vine



Hvis man rangerer verdens vinlande efter størrelsen af deres produktion, så overgår Italien sågar Frankrig. Der dyrkes vin i samtlige regioner i Italien. Historisk set har tilgangen til vinen imidlertid været meget anderledes end i Frankrig – og det på trods af, at det reelt var italienerne (Romerne), der som besættelsesmagt bragte vinen til Frankrig. Hvor man i Frankrig tidligt indså den prestige landets vine kunne give på eksportmarkederne, var tilgangen I Italien meget mere lokal. Vinen var ganske enkelt en del af de daglige fornødenheder på niveau med brød, pasta osv. Og hvor Frankrig rykkede kvalitetsmæssigt, stod Italien stille. På eksportmarkedet blev Italiensk vin i mange år blot betragtet som billig hverdagsvin. Sådan er det heldigvis ikke længere. I 1963 etablerede landet sit DOC og DOCG system, der i lighed med det franske AOP-system garanterer vinens oprindelse, og at den er fremstillet efter de for området gældende regler. Fremsynede producenter i Toscana udfordrede samtidig de forældede regler for, hvordan, og på hvilke druesorter en Chianti skulle fremstilles. De skabte hermed et helt nyt begreb, Super Toscanere, der ultimativt førte til en revision og i kvalitetsmæssig henseende kraftig forbedring af fremstillingsreglerne. Indførelse af bedre kloner, og mere fokus på at plante dem på de bedst egnede lokaliteter samt kraftige forbedringer af fremstillings- og lagringsteknikkerne betød, at landets vine stille og roligt begyndte at indfri det enorme kvalitetspotentiale Italien vitterligt besidder. Toscanas Brunello og Chianti vine, indtager med rette deres plads blandt vinverdenens klassikere. På samme måde er de store vine fra Piemonte, som f.eks. Barolo, Barbaresco og Barbera blandt Italiens- og dermed verdens bedste og mest stilskabende vine. Italiensk vin har de seneste 20 år gennemgået en fantastisk renæssance og vinene har aldrig været bedre end de er i dag.

    2015 Brunello di Montalcino, Ciacci Piccolomini d'Aragona
    Brunello di Montalcino er basisversionen fra Piccolomini. Og sikke en “basis”!! Den fremstilles af druer fra de af ejendommens vinstokke, der er minimum 25 år gamle. Den unge vin lagres på store botti af slavonsk eg, der giver en usædvanlig klarhed og præcision i aromaerne. I glasset får du en klassisk, raffineret, kompleks, generøs og nærmest luksuriøs Brunello med en skøn tekstur og stor harmoni. Vinen forfører med en både smidig og spændstig frugt, og så den ”varme”, der karakteriserer de bedste vine fra Montalcino. Her er al den ”magi”, der forbindes med de bedste Brunelloer. Piccolomins opnåede da også sensationelle 98 point på JamesSucling.com

    2016 Barolo, Revello, La Morra
    Revellos klassiske Barolo fremstilles af druer fra parceller i Annunziata di La Morra suppleret med druer (ca. 40 %) fra MGA Teodoro i Serralunga d’Alba, der tilfører mere mørk frugt, nye nuancer og mere struktur til vinen. Det er en Barolo, der er lagt an på frugt, typicitet og en stor umiddelbar appel. Du finder næppe en bedre Barolo normale til prisen, og det understreges af en superb 94 point score hos JamesSuckling.com

    2018 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini d'Aragona
    Piccolominis Rosso di Montalcino fremstilles af Brunello-druer fra de lidt yngre vinstokke, der vinificeres så resultatet bliver en typerigtig, frisk og attraktiv Rosso, der er en superb introduktion til Piccolominis univers af Brunello di Montalcino-vine. I forhold til Brunelloerne tilbyder Rosso’en en mere umiddelbar primærfrugtig og ungdommelig spændstighed, der gør den umiddelbart drikkeklar. En skøn og karakterfuld Sangiovese baseret vin, der scorede superfine 91 point på JamesSucling.com

    2018 San Giusto a Rentennano Chianti Classico Riserva Le Baróncole
    Chianti Classico Riserva Le Baroncole fremstilles af 97% Sangiovese og 3% Canaiolo druer. De indledende faser i produktionen er de samme som for San Giustos Chianti Classico. Derefter lagres vinen i fade af fransk i en periode, der varierer fra 16 til 20 måneder, alt afhængig af årgangens behov årgangen. Efter aftapning flaskelagres den unge vin i yderligere seks måneder inden frigivelse til salg. Le Baroncole er en vin med stort lagringspotentiale. Med Le Baroncole i glasset får du dybe aromaer med noter af brombær- og blåbær. Fyldig og koncentreret med faste og solmodne tanniner med masser af energi og en lækker mineralsk undertone. En fantastisk enkeltmarks Riserva Chianti Classico.

    2018 Tenuta di Bibbiano, Riserva Chianti Classico ØKO
    Bibbianos Riserva Chianti Classico fremstilles af 100 % Sangiovese druer fra marker med begge af ejendommens eksponeringer. Jordbunden er ler- og limstensholdig og giver optimale betingelser. Druerne gæres typisk i 23 dage og den unge vin lagres delvist på tank og delvist på små fade af fransk eg. Er du til klassisk Chianti vil du nyde denne fremragende Riserva, der byder på solmodne aromaer med mindelser om blomme og kirsebær. Smagen er dyb, stofrig med en lækker ”juicy” frugt, en fin struktur og presente, men silkeagtige, solmodne tanniner.

    2019 Rosso di Montalcino, Ciacci Piccolomini d'Aragona
    Piccolominis Rosso di Montalcino fremstilles af Brunello-druer fra de lidt yngre vinstokke, der vinificeres så resultatet bliver en typerigtig, frisk og attraktiv Rosso, der er en superb introduktion til Piccolominis univers af Brunello di Montalcino-vine. I forhold til Brunelloerne tilbyder Rosso’en en mere umiddelbar primærfrugtig og ungdommelig spændstighed, der gør den umiddelbart drikkeklar. En skøn og karakterfuld Sangiovese baseret vin.

    2019 San Giusto a Rentennano Chianti Classico ØKO
    San Giusto a Rentennano Chianti Classico er fremstillet af 95% Sangiovese og 5% Canaiolo-druer, der håndplukkes ved optimal modenhed. Druerne håndsorteres og gæres i ca. 14 dage. Under gæringen anvendes en kombination af ompumpning af mosten, ligesom drueskindet stødes ned i den gærende most for at udvinde alle de bedste kvaliteter fra druerne. Den unge vin lagres herefter i 10 – 12 måneder i et mix af små og 500 liters fade. Du får en vidunderlig Chianti Classico med superb renhed i frugten, der giver mindelser om kirsebær, hindbær såvel som en lækker mineralsk karakter. Balanceret og frugtagtig med friske, faste tanniner.

    2019 Tenuta di Bibbiano, Chianti Classico ØKO
    Druerne til Bibbianos Chianti Classico høstes fra alle ejendommens parceller, idet målet er en vin, der bedst muligt udtrykker ejendommens karakter. Druesammensætningen er 100 % Sangiovese, der gæres i 16 dage. Den unge vin lagres efterfølgende i 12 måneder inden aftapning. I glasset får du en fremragende Chianti Classico med friske, florale aromaer med mindelser om modne kirsebær og skovbund. Kan nydes relativt ung, men her er også stof til en to-tre års lagring.

    2020 Moscato d'Asti DOCG Lumine, Ca' d' Gal
    Moscato d’Asti Lumine er startniveauet hos Ca’ d’ Gal, og det er exceptionelt højt. Du får en Moscato d’Asti med en vidunderlig præcision og masser af detaljer i aromaerne. På ganen er den karakterfuld og ekspressiv. Samtidig sikrer vinens friskhed og liflige, perlende bobler en skøn balance med sødmen og giver struktur. Med denne vintype er udfordringen ikke at skabe sødme, men derimod friskhed, spændstighed og struktur. Ca d’ Gal løser opgaven til perfektion.