Produktkategorier


Filtre  

Franske vineSom vinland nyder Frankrig en misundelsesværdig position som den reference alle andre vinlande er oppe imod. Portvin, Sherry og vel også Tysklands Rieslings er blandt de få andre vine, der betragtes som unikaer, det er værd at efterligne. Reelt var det Romerne (Italienerne), der som besættelsesmagt, bragte vinen til Sydfrankrig nogle århundreder før Kristi fødsel. Franskmændene tog vinen til sig og har siden da arbejdet på den ædle kunst, at udvælge og matche druesorterne til det lokale terroir, og over tid skabt arketypiske vine som f.eks. Champagne, Bordeaux og Bourgogne. En Grand Cru mark som f.eks. Bourgognes Clos Vougeot blev defineret og muromkranset af Cistercienser munkene allerede i 1100-tallet! Hele konceptet med vine, der udtrykker sin oprindelse, mundede i midten af 1930’erne ud i Frankrigs unikke appellations system, der ikke blot garanterer vinens herkomst, men også, at den er fremstillet af de druesorter, der er tilladt i det pågældende område, ligesom den skal være fremstillet efter nøje definerede regler. Læg hertil, at franskmændene tidligt forstod den prestige landets vine kunne sikre på eksportmarkederne, blandt andet næret af de markedsføringsmæssigt geniale betegnelser som f.eks. Premier Cru og Grand Cru, som reelt stadig er unikke for fransk vin. Kvalitetsmæssigt er og bliver fransk vin stadig et fyrtårn og en evig inspirationskilde for vinmagere verden over.

  2015 Château Suduiraut, 1. Cru Classé Sauternes
  Château Suduiraut er både en af de mest historiske og samtidig bedste ejendomme i Sauternes. Slottet blev da også klassificeret som Premier Cru Classe i 1855. Druerne selekteres og udvælges rigorøst i markerne, så kun druer med perfekt udviklet botrytis anvendes. Udvælgelsen fortsætter hele vejen frem til aftapningen på slottet. Resultatet er en Sauternes med et stærkt terroir udtryk og en enorm klarhed i de komplekse og intense aromaer. Suduirauts 2015 er blandt årgangens bedste i Sauternes og scorede 95 – 97 point hos RobertParker.com

  2017 Volnay 1. Cru Clos des Chênes, Domaine Bitouzet-Prieur
  Clos des Chênes, der befinder sig i den sydlige del af Volnay er en af de tre bedste 1. Crus i kommunen. Fløjlsagtig, fyldig med en utrolig finesse, renhed og klarhed i aromaerne. Smagen er ekstremt elegant, og de mange lag af moden frugt skjuler, at her er både struktur og greb til lang tids lagring.

  2017 Volnay 1. Cru Taillepieds, Domaine Bitouzet-Prieur
  Taillepieds er blandt de tre bedste 1. Cru marker i Volnay. Vinstokkene står her i en hård limstensholdig jord, og giver en uforlignelig Volnay, der er duftende, forførerende med en fyldig og velstruktureret krop og uforlignelig elegance.

  2018 Château Louvie, Saint-Emilion, Grand Cru
  En imponerende Saint-Emilion Grand Cru med en mørk, tæt og glansfuld farve. Duften er solmoden, dyb og nuanceret i og perfekt harmoni med den på en gang fyldige, koncentrerede og bløde smag, der munder ud i en lang finish med fine nuancer af ny eg.

  2018 Ventoux Rouge, Domaine Martinelle, ØKOLOGISK
  Jordbunden i Martinelles 8,5 ha. store parcel, som er placeret på Dentelles de Montmirails østlige skråninger, er en blanding af nedbrudt kalksten, ler og grus. Leret har en fantastisk evne til at holde på den sparsomme nedbør og det forhindrer, at vinstokkene stresses unødigt i selv de varmeste år. Druesammensætningen er 65% Grenache, 18% Syrah, 15% Mourvèdre and 2% Counoise. Corinna gærer på den naturlige gær. Den unge vin lagres i ti måneder og tappes uden klaring eller filtrering. Resultatet er en kraftfuld og alligevel balanceret Ventoux med komplekse aromaer af røde bær og solvarme krydderurter. Smagen er fyldig og munder ud i en lang, rund og detaljeret eftersmag.

  2018 Volnay 1. Cru Caillerets, Domaine Bitouzet-Prieur
  "Hvis du ikke har vinstokke i Caillerets, så ved du ikke hvad Volnay er", sagde de lokale i gamle dage. Faktum er, at Caillerets er den måske fineste af de tre bedste 1. Cru marker i Volnay (de andre to er Clos des Chênes og Taillepieds). Marken har en smuk placering i den sydligste del af kommunen, lige på grænsen til Meursault. Jorden er limstensholdig og, som navnet antyder, med et stort indhold af små sten. Stilmæssigt er vinen indbegrebet af en Volnay, dyb og duftende med stor elegance og en ubestridelig styrke, der imidlertid føles som om den er pakket ind i silke og satin.

  2019 Beaune 1. Cru Cent Vignes, Domaine Bitouzet-Prieur
  Cent Vignes befinder sig i den nordlige del af Beaune og er en af kommunens mange fremragende 1. Cru marker. Jorden er som det er typisk for denne del af Beaune sammensat af ler og kalksten med en ret sandet struktur. Undergrunden er stenet og det giver vel struktureret vin med en udtalt aroma af røde og sorte bær. Smagen besidder al den finesse man kan ønske sig. En vin, der virkelig viser, at Beaune er blandt de kommuner, der leverer det bedste pris/kvalitetsforhold i Côte d’Or.

  2019 Bourgogne Blanc, Domaine Bitouzet-Prieur
  Fremstillet af Chardonnay druer fra "Les Herbeux" parcellen, der ligger lige på grænsen til Meursault. Vinen er gæret på små 228 liters fade af fransk eg. 20 % af fadene fornyes hvert år. Den efterfølgende lagring varer mellem 12 og 14 måneder, hvorefter den unge vin tappes på Domainet. Naboskabet med Meursault fornemmes tydeligt i denne superbe Bourgogne Blanc. Aromaerne har meget af de ”smør og nøddeagtige” kvaliteter, der har gjort Meursault verdensberømt. Smagen er både fyldig, kompleks og koncentreret. En Bourgogne Blanc i særklasse.

  2019 Bourgogne Côte d'Or Rouge, Domaine Jérôme Chézeaux
  Lækker rød Bourgogne i den fænomonale 2019 årgang fra dette top domaine, der arbejder med et minimum af intervention i kælderen. Dybrød med lækre solmodne Pinot aromaer og en stofrig, balanceret smag med flot koncentration. Kan nydes allerede nu. På toppen fra 2024 og frem.

  2019 Bourgogne Rouge, Domaine Bitouzet-Prieur
  Fremragende Bourgogne Rouge, der fremstilles af druer fra to parceller. Den ene lige på grænsen til Volnay og den anden, der udgør 70 % lige på grænsen til Meursault. Den unge vin er fadlagret i 12 mdr. på 10 % helt nye fade. Frisk og intens med solmodne aromaer af modne røde bær og et lille delikat strejf af ny eg.

  2019 Chorey-lès-Beaune, Le Grand Saussy, Domaine Camus-Bruchon
  Den fremragende Chorey-lès-Beaune fra Camus-Bruchon stammer fra Le Grand Saussy parcellen, øst for Route Nationale 74. De relativt dybe og rige jorde giver her en lækker, rund, fyldig og komplet Chorey.

  2019 Clos de Vougeot, Grand Cru, Domaine Jérôme Chézeaux
  Domaine Chézeaux ejer 0,13 hektar i Clos Vougeot. Parcellen er placeret lige ved siden af selve Château de Clos de Vougeot, hvilket vil sige i den allerbedste del af Clos'et. Den unge vin lagres mellem 15 og 18 måneder på de klassiske 228 liters Bourgogne pieces, heraf 30% nye. En flot og kraftfuld Grand Cru med aromaer af røde og sorte bær, som jordbær, blomme, kirsebær, solbær, smukt understreget af et strejf af skovbund og viol. Med alderen smelter tanninerne ind i vinen, der åbner op med aromaer trøfler og vild mynte. En Clos de Vougeot af allerhøjeste klasse.

  2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru Aux Boudots, Domaine Jérôme Chézeaux
  Jerome Chezeaux ejer 0,35 hektar i denne fantastiske 1. Cru, der støder op til Vosne-Romanée 1. Cru Malconsorts. Stilmæssigt er vi her tættere på Vosne-Romanée end Nuits-Saint-Georges. I glasset får du en vin med intense og solmodne aromaer af sorte bær, solbær og sorte kirsebær. På ganen finder du noter af kaffe, kakao og læder. Smagen er på en gang kraftfuld, elegant og rund. Af mange og sammen med "Les-Saint-Georges" regnet for at være den bedste 1. Cru i kommunen.

  2019 Nuits-Saint-Georges 1. Cru Les Pruliers, Domaine Jérôme Chézeaux
  Les Pruliers befinder sig lige syd for byen Nuits-Saint-Gerorges og producerer en af kommunens bedste vine. Jorden indeholder her en anelse mindre ler, men er til gengæld mere stenet end i Les Saint Georges. Vinen fra Les Pruliers er fyldig, dyb, kødfuld, rig og koncentreret. Den behøver tid for at lukke op. Men tålmod belønnes, vinen vinder enormt i blødhed og generøsitet efterhånden som den modnes.

  2019 Nuits-Saint-Georges Les Charbonnières Vieilles Vignes, Domaine Jérôme Chézeaux
  Domaine Chézeaux ejer en parcel i Les Charbonnières, der befinder sig lige nord for Domainets hjemby, Premeaux-Prissey, flankeret af 1. Cru Aux Corvées mod vest og 1. Cru Les Grandes Vignes mod syd. Vinstokkene er meget gamle og giver en klassisk, kraftfuld Nuits-Saint-Georges med en dyb, mørkrød farve. Aromaerne er kraftfulde og kompleskse og giver mindelser om kirsebær, solbær, trøfler og krydderurter. Perfekt til vinterens smagfulde simreretter, gerne med svampe.

  2019 Saint-Amour Les Champs-Grillés, Domaine Pierre-Marie Chermette
  Saint Amour er den nordligste og næstmindste af de ti Crus i Beaujolais. Jordbunden i kommunen er varieret og du finder parceller med ler, granit, skifer og limsten. Chermette familiens Les Champs-Grillés stammer fra en 3 hektar stor parcel med en lyserød, granitholdig jordbund, der ligner den man finder længere sydpå i Moulin-à-Vent. Parcellen har en perfekt sydøst vendt eksponering, så den nærmest suger solens varme til sig (heraf navnet Les Champs-Grillés – de grillede marker). Vinstokkene er 50 år gamle og yder små druer med en superb smagskoncentration. En utroligt forførende Saint-Amour, med en nærmest blomstrende aroma i duften. Smagen er fyldig og balanceret og tilbyder lag på lag af lækker silkeblød frugt med komplekse aromaer af røde frugter og stor finesse. 92 point hos RobertParker.com.

  2019 Savigny-lès-Beaune 1. Cru Gravains, Domaine Camus-Bruchon
  1. Cru marken Aux Gravains befinder sig i smørhullet mellem to andre 1. Crus, Aux Serpentières og Les Lavières på Savignys nordlige skråning. Camus-Bruchon ejer her 0,40 hektar. Jorden meget stenet afløst af et ler og kalkstensholdigt lag 30-40 centimeter nede. Sammen med de godt 40 år gamle vinstokke giver det en relativt kraftig Savigny med en utroligt lækker blød struktur.

  2019 Savigny-lès-Beaune 1. Cru Les Lavières, Domaine Camus-Bruchon
  På trods af naboskabet med Aux Gravains er Les Lavières stilmæssigt meget anderles. Her får du en utroligt smidig Savigny med både friskhed og elegance. Årsagen ligger i jordbunden, der her er rig på ”silt”, og ret tung, med flade sten nedenunder. Camus-Bruchon ejer ca. 0,4 hektar og vinstokkene er hele 60 år gamle.

  2019 Savigny-lès-Beaune 1. Cru Narbantons, Domaine Camus-Bruchon
  1. Cru Narbantons befinder sig på den sydlige skråning i Savigny, nær grænsen til Beaune. Markens eksponering er mod nordøst og jorden er med ler- og kalksten og ikke særligt dyb. Det giver en kraftfuld, kompleks og balanceret Savigny. Også her er der tale om en vin fremstillet af tudsegamle vinstokke, der er omkring 60 år gamle.

  2019 Savigny-lès-Beaune, Aux Grands Liards Vieilles Vignes, Domaine Camus-Bruchon
  Camus-Bruchons Savigny-lès-Beaune “lieu dit” Aux Grands Liards befinder sig på Savignys nordlige skråning, lige under 1. Cru Les Lavières. Vinstokkene er plantet i 1913 og 1922. Gennemsnitsalderen er dermed over 100 år, og det kan smages! Aldeles imponerende kommunevin!

  2019 Savigny-lès-Beaune, Les Pimentiers Vieilles Vignes, Domaine Camus-Bruchon
  Camus-Bruchon tilbyder tre forskellige Savigny-lès-Beaune-village vine. En af dem er fra Les Pimetiers parcellen, der befinder sig på dalbunden i Savigny, nær Chorey-lés-Beaune. Vinstokkene er plantet i 1927 – og nærmer sig dermed de 100 år, og det giver en village vin i en exceptionel kvalitet.

  2019 Ventoux Rouge, Domaine Martinelle, ØKOLOGISK
  Jordbunden i Martinelles 8,5 ha. store parcel, som er placeret på Dentelles de Montmirails østlige skråninger, er en blanding af nedbrudt kalksten, ler og grus. Leret har en fantastisk evne til at holde på den sparsomme nedbør og det forhindrer, at vinstokkene stresses unødigt i selv de varmeste år. Druesammensætningen er 65% Grenache, 18% Syrah, 15% Mourvèdre and 2% Counoise. Corinna gærer på den naturlige gær. Den unge vin lagres i ti måneder og tappes uden klaring eller filtrering. Resultatet er en kraftfuld og alligevel balanceret Ventoux med komplekse aromaer af røde bær og solvarme krydderurter. Smagen er fyldig og munder ud i en lang, rund og detaljeret eftersmag.

  2019 Volnay, Domaine Bitouzet-Prieur
  Skøn Volnay fra dette fremragende Domaine. Bitouzet-Prieur har tre små parceller med village Volnay, der alle støder op til 1. Cru marker. Det giver en klassisk Volnay med ganske dyb og glansfuld rød farve og en vidunderlig næse med solmodne, røde bær og et strejf af viol. Smagen er fyldig, smidig og tæt, med al den finesse man forbinder med de bedste vine fra Volnay. Drikkes fra 2022 og de næste 10 til 15 år frem.

  2019 Vosne-Romanée 1. Cru Les Suchots, Domaine Jérôme Chézeaux
  Les Suchots er blandt de ypperste 1eres Crus i Côte d'Or. Placeringen mellem Grands Crus Richebourg og Romanèe Saint-Vivant på den sydlige side og Grand Cru Echezeaux på norlige side er da også ideel. Jérôme Chézeaux ejer 0,34 hektar i denne mark, der fremstiller en af Domainets topvine. Den er kraftfuld, men det skjules næsten af de mange lag af blød og solmoden frugt. I vinens ungdom finder du aromaer af viol, solbær og krydderurter. Med alderen åbnes der op for lækre noter af læder og lakrids.

  2019 Vosne-Romanée, Domaine Jérôme Chézeaux
  Domaine Chezeaux har i alt 0,62 hektar vinstokke i Vosne-Romanée village, fordelt på tre parceller: Bossières, Mezière og Aux Réas. Jorden består af kalksten. Jerome anvender 30% ny eg og den unge vin lagres typisk mellem 15 og 18 måneder. Resultatet er en klassisk og fremragende Vosne, der først og fremmest imponerer med sin elegance, fyldighed og rigdom, og lækkert bløde tanniner. Både duft og smag byder på solmoden bærfrugt med noter af kirsebær, læder og sorte trøfler.

  2020 Côtes du Rhône, Domaine la Manarine, Travaillan
  Her får du alt det man kan forlange af en klassisk Rhônevin. Flot dybde i farven, soltørrede provencalske krydderurter i duften. Smagen er delikat og afbalanceret med en lækker frugtfylde og aromaer af mørke bær. Finishen er frisk, blød, lang og meget typisk for Grenache.

  2020 Côtes du Rhône-Villages Roaix, Domaine du Bramadou
  En superb Côtes du Rhône-Villages, hvor vingårdens placering i 300 meters højde giver en helt unik friskhed og kølighed i aromaerne, der giver mindelser om modne mørke bær, som brombær, blåbær og kirsebær. Smagen forener sin kraft med en silkeagtig og blød struktur, der er unik for en vin fra det sydlige Rhône. Det er en vin, der formår at hamle op med både and, dyrevildt og oksekød.

  2020 Cuvée G Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
  Cuvée "G" er Vignobles Gueissards top Rosé. Den er fremstillet af 60 % Syrah og 40 % Cinsault fra "la Daby" parcellen i Le Beausset. Her giver de ler- og limstensholdige jorde en fantastisk rosé der balancerer på en knivsæg mellem de friske solmodne aromaer, en helt usædvanlig kompleksitet, samt friskheden og den underliggende mineralitet, der placerer denne rosé i særklasse. Perfekt til sommerens lækkerier fra grillen, hvad enten det er lam, laks, grøntsager eller lys fisk og skaldyr.

  2020 Mâcon-Villages Blanc, Domaine Perraud, La Roche-Vineuse
  Domaine Perrauds Mâcon-Villages fremstilles af Chardonnay druer fra vinstokke, der hovedsagelig dyrkes ved landsbyen La Roche Vineuse, hvor jordbunden er varieret med ler, kalksten, silt og flint. Druerne vinficeres plot for plot. Efter gæringen udvælges den bedste del af høsten og de unge vine stikkes sammen og lagres efterfølgende 6-8 måneder i tanke af rustfrit stål. Smagen er typisk for en hvid Mâcon og byder på fine, fyldige og smøragtige aromaer og en smag, der kombinerer sin fyldighed med både friskhed, længde og struktur. En superb hvid Mâcon, der går til langt det meste og i særdeleshed fjerkræ og fisk i sauce baserede retter. Nyd den relativt ung og server ved en temperatur mellem 10° og 12° C.

  2020 Mâcon-Villages Blanc, Vieilles Vignes, Domaine Jean Touzot
  En fremragende og klassisk Mâcon Blanc. De gamle vinstokke byder på en vin med aromaer af hvid fersken og fine nuancer af vanilje og ristede hasselnødder. På ganen er vinen fyldig, men forbliver livlig og elegant.

  2020 MAGNUM Cuvée G Rosé, Vignobles Gueissard, Côtes de Provence
  Cuvée "G" er Vignobles Gueissards top Rosé. Den er fremstillet af 60 % Syrah og 40 % Cinsault fra "la Daby" parcellen i Le Beausset. Her giver de ler- og limstensholdige jorde en fantastisk rosé der balancerer på en knivsæg mellem de friske solmodne aromaer, en helt usædvanlig kompleksitet, samt friskheden og den underliggende mineralitet, der placerer denne rosé i særklasse. Perfekt til sommerens lækkerier fra grillen, hvad enten det er lam, laks, grøntsager eller lys fisk og skaldyr.

  2020 Pouilly Fumé, Les Porcheronnes, Domaine Marc Deschamps
  Pouilly Fumé les Porcheronnes fremstilles af druer fra flere af domainets parceller omkring Les Loges, primært i "La Cote" og "Les Griottes". Vinstokkene er i snit knap 30 år gamle og har sine rødder dybt nede i den lerede kalkstensjord. Dette er den mest elegante af kvartetten af vine produceret af Deschamps. Du får en top Pouilly-Fumé med intense og aromatiske Sauvignon aromaer, en flot koncentration og en lækker kerne med al den friskhed og mineralitet man kan ønske sig.

  2022 Pouilly-Fumé Les Porcheronnes, Domaine Marc Deschamps
  Pouilly Fumé les Porcheronnes fremstilles af druer fra flere af domainets parceller omkring Les Loges, primært i "La Cote" og "Les Griottes". Vinstokkene er i snit knap 30 år gamle og har sine rødder dybt nede i den lerede kalkstensjord. Dette er den mest elegante af kvartetten af vine produceret af Deschamps. Du får en top Pouilly-Fumé med intense og aromatiske Sauvignon aromaer, en flot koncentration og en lækker kerne med al den friskhed og mineralitet man kan ønske sig.

  Champagne Fabrice Berthemès, Trépail, Racines 1. Cru MAGNUM
  Fremstillet af 90 % Chardonnay og 10 % Pinot Noir. Dosagen er så lav som 7 gr. pr. liter, så her får du en lækker elegant, mineralsk og balanceret Champagne af høj klasse.

  Crémant de Loire, Tête de Cuvée Brut, Domaine Michaud
  Domaine Michauds Blanc de blancs ”Tête de Cuvée” fremstilles af 70 % Chardonnay og 30 % Chenin Blanc druer. ”Tête de Cuvée” fremstilles, som navnet antyder, af most fra det første pres, der giver det bedste udgangspunkt til en mousserende vin. Alkoholgæringen finder sted ved 19-20 graders Celsius og varer typisk 10-15 dage. Herefter modnes vinen ”sur lie” inden den tappes på flasker for den efterfølgende anden gæring. Endelig lagres vinen i 30 måneder "sur lattes". Med en meget lille dosage, er denne "Tête de Cuvée" en frisk, elegant mousserende vin med en næse med blomst, citrus, æble og en lækker mineralitet. Smagen er krystalklar, ren og tør med en elegant og vedvarende mousse.

  Sommergaven 1 fl. Mâcon Blanc og 2 fl. Mâcon Rouge i tre stk. gavekarton
  Læs mere om vinene i Sommergaven nedenfor her