Få op til 25 % rabat på den fantastiske 2015 årgang fra vores favorit Bourgogne producent – Domaine Camus Bruchon, se nedenstående i Lars anbefaler.

Produktkategorier


Filtre  

Bobler

Champagne er Frankrigs nordligste vinområde. Her og kun her, i det kølige klima og på de kalk- og limstensholdige jorde skabes den mousserende vin, der som den eneste i verden må benytte navnet Champagne. Navnet Champagne knytter sig imidlertid ikke alene til geografi og oprindelse, men også til metoden vinene fremstilles efter, kendt som (surprice, surprice) Champagne metoden. Udgangspunktet for Champagne metoden er en ”stille” hvidvin fremstillet på Chardonnay, Pinot Noir eller Pinot Meunier druer – enten enkeltvis eller sammensat af de tre druetyper. Den stille vin tappes på flasker og tilsættes en smule frisk gær og et nøje afmålt kvantum sukker (ca. 18 gr. pr. liter), hvorefter flaskerne forsegles med en kapsel. Herefter starter flaskegæringen, der udvikler et kulsyretryk på hele 6 atm, ligesom det øger alkoholindholdet med 1 %. Herefter lagres flaskerne i de kølige underjordiske kældre, der ofte er hugget ud i kalkklipperne. Bundfaldet fra andengæringen tilfører nye smagsnuancer, dybde og dimension til den unge vin. Lagringen på bundfaldet varer typisk mellem 2 og 10 år afhængig af hvilken Cuvée der er tale om. Efter endt gæring sættes flaskerne i rammer – automatiske gyropalettes eller pupitres, hvis det skal foregå med håndkraft. Hver dag i op til tre måneder rystes flaskerne let og rejses gradvist op til de står på hovedet, hvorved bundfaldet samler sig på proppen. Herefter fryses toppen af flasken, så bundfaldet samles i en lille prop af is. Kapslen fjernes og trykket i flasken skyder isproppen med bundfaldet ud.
Champagnens smagsbalance justees nu med en lille dosis ”liqueur d’expédition” og den rigtige Champagneprop sættes i. Efter nogle måneders lagring er Champagnen klar til salg.
Kommercielt er Champagne domineret af de store brands – eller ”grandes marques”. Top Cuvée’erne fra disse Grandes Marques er ofte rigtig fine. Standard Champagnerne fra mange af de store huse er i vores vurdering imidlertid som regel meget ”standard”. Hos Smedegaard vin elsker vi Champagne og hos os handler det om kvalitet og ikke ”fine” navne. Så vi satser på ægte Champagne de Vigneron – altså små og ofte familieejede Champagnehuse, der fremstiller deres Champagner af druer fra egne vinmarker og efter de gamle håndværks metoder og med både passion og sjæl. Her får du Champagner med en terroir drevet stil og en dybde og kompleksitet, der er helt unik.

    2004 Krug Champagne, i Gaveæske
    Vintage Champagnen hos Krug er en hyldest til den givne årgang, og den produceres alene i absolutte topår. I 2004 årgangen er druesammensætningen 39% Pinot Noir, der giver fylde, kraft og bæragtige aromaer. 37% er Chardonnay der giver rundhed og rigdom. 24% Pint Meunier, der giver friskhed og mineralitet. Efter andengæringen på flaske er Krug Vintage 2004 lagret i hele 12 år i de kølige kældre i kalkklipperne. Denne ikoniske Champagne har af Krug selv fået kælenavnet ”Den lysende friskhed”. Duften byder noter af ingefær, kandiseret citrus og kvæde. På ganenfinder du en kraftfuld elegant og frem for alt afbalanceret Champagne med fine noter af brioche og honning. Finishen er lang, elegant og detaljeret.

    2006 Krug Champagne, i Gaveæske
    Vintage Champagnen hos Krug er en hyldest til den givne årgang, og den produceres alene i absolutte topår. I 2006 årgangen er druesammensætningen 48% Pinot Noir, der giver fylde, kraft og bæragtige aromaer. 35% er Chardonnay der giver rundhed og rigdom. 17% Pinot Meunier, der giver friskhed og mineralitet. Efter andengæringen på flaske er Krug Vintage 2006 lagret i hele 12 år i de kølige kældre i kalkklipperne. Denne ikoniske Champagne byder på en fantastisk ekspressiv duft af tørrede gule frugter, ristede mandler, hasselnød og mandarin likør. På ganen er smagen generøs, dyb og rig med en fantastisk vedholdende aroma, der munder ud i en rig og frisk finish.

    2008 Champagne Henriot ,Brut

    2008 Dom Pérignon i gavekarton
    Dom Perignon er Möet & Chandons luksus Cuvée opkaldt efter den berømte kældermester, munken Dom Perignon, der ofte tilskrives æren af, at have opfundet Champagnemetoden. 2008 årgangen af Dom Perignon er i følge kritikerne formentlig den bedste nogensinde. 98 point hos James Suckling.com, 98+ point hos Antonio Galloni, 98 point point Jeb Dunnuck.

    2008 Pehu Simonet 'Face Nord' Grand Cru
    David Pehu er 4. generation i det lille Champagne hus, Pehu Simonet, der udelukkende fremstiller Grand Cru Champagner fra husets 6 hektar store marker. Face Nord er fremstillet af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay fra Verzenay og Mesnil-sur-Oger. Andelen af pinot Noir er lagret på fade for at tilføre ekstra dimension og smagsnuancer. Efter flaksegæringen er vinen lagret 96 måneder på bundfaldet. 92 point hos Antonio Galloni, 93 point hos Burghound.

    2008 Philipponnat, Cuvée Mareuil-Sur-Ay
    Philipponnat familiens rødder kan spores tilbage til byen Mareuil siden 1522. Det var imidlertid først i 1910, at Pierre Philipponnat startede Champagnehuset Philipponnat. Husets top Cuvée er fremstillet af 100% Pinot Noir fra husets historiske marker ved hjembyen Mareul-sur-Ay. I den historiske 2008 årgang stammer druerne fra Valofroy og Dessus des Goisses parcellerne. Vinifikationen er klassisk og fandt sted for 44% af druernes vedkommende sted på fad. Den malolaktiske gæring blev blokeret for maksimal friskhed og mineralitet i den færdige Champagne. Den unge Champagne er lagret i minimum syv år på gæren i husets kældre for at udvikle de sekundære og tertiære aromaer og sikre maksimal dybde og kompleksitet.

    2008 Veuve Clicquot Ponsardin, La Grande Dame i gavekarton
    I 1962 besluttede champagnehuset Veuve Clicquot at lancere luksus Champagnen, La Grande Dame, for at ære husets historiske "store dame", Nicole-Barbe Ponsardin – også kendt som den gule enke. Det er en Champagne, der alene fremstilles i de absolut bedste årgange og kun på druer fra de topklassemarker ved landsbyerne: Ambonnay, Bouzy, Avize, Cramant, Le Mesnil Oger samt Verzenay, som enken selv havde opkøbt. 2008 er fremstillet på 92% Pinot Noir druer fra de historiske Grand Cru marker i kommunerne Aÿ, Ambonnay, Bouzy, Verzy og Verzenay. De resterende 8% er Chardonnay høstet på husets Grand Cru marker i Le-Mesnil-sur-Oger.

    2013 Champagne H. Billiot et Fils, Ambonnay Grand Cru Vintage
    Billiot laver en fremragende Vintage Champagne, der forfører med sin præcise og stringente stil og fine aromaer, der giver mindelser om både modne æbler og røde bær. Efter minimum 4 års lagring i Billiots kølige kældre får du en top Champagne med præcis, frisk og balanceret smag.

    2013 Marguet 'Chouilly' Champagne Grand Cru
    I modsætning til de store Champagnehuse, der dyrker kontinuiteten og blandingens ædle kunst, så dyrker Benoit Marguet de individuelle terroirs. Og han går hele vejen med biodynamik i vinmarkerne og et minimum af intervention og tilsætninger i kælderen. Resultatet er krystalklare Champagner med usædvanlig klasse, finesse og elegance.

    2014 Champagne H. Billiot, Ambonnay Grand Cru Vintage
    Billiot laver en fremragende Vintage Champagne, der forfører med sin præcise og stringente stil og fine vidunderligt komplekse aromaer, der giver mindelser om både modne æbler og røde bær. Efter minimum 4 års lagring i Billiots kølige kældre får du en top Champagne med præcis, frisk og balanceret smag.

    2014 Marguet 'Cramant', Champagne Grand Cru
    I modsætning til de store Champagnehuse, der dyrker kontinuiteten og blandingens ædle kunst, så dyrker Benoit Marguet de individuelle terroirs. Og han går hele vejen med biodynamik i vinmarkerne og et minimum af intervention og tilsætninger i kælderen. Resultatet er krystalklare Champagner med usædvanlig klasse, finesse og elegance.

    2014 Marguet Avize & Cramant, Champagne Grand Cru
    I modsætning til de store Champagnehuse, der dyrker kontinuiteten og blandingens ædle kunst, så dyrker Benoit Marguet de individuelle terroirs. Og han går hele vejen med biodynamik i vinmarkerne og et minimum af intervention og tilsætninger i kælderen. Resultatet er krystalklare Champagner med usædvanlig klasse, finesse og elegance.

    Champagne Bertemès, Trépail, 1. Cru Filigrane Extra Brut
    Luksuriøs 1. Cru fremstillet af 95 % Chardonnay og 5 % Pinot Noir. Dosagen er så lav som 3,5 gr. pr. liter. Så her der er tale om en Extra Brut Champagne med en dyb, kompleks og lækkert mineralsk stil.

    Champagne Fabrice Bertemès, Trépail, Racines 1. Cru
    Fremstillet af 90 % Chardonnay og 10 % Pinot Noir. Dosagen er så lav som 7 gr. pr. liter, så her får du en lækker elegant, mineralsk og balanceret Champagne af høj klasse.

    Champagne H. Billiot et Fils, Ambonnay, Grand Cru
    Superb Champagne fra dette bare 4,70 hektar "store" Vigneron Champagne hus. En Champagne, der forfører med en fantastisk syntese mellem det friske og det mineralske, og de rige aromaer af røde bær, som vidner om den høje andel af Pinot Noir druer i denne Cuvée.

    Champagne H. Billiot et Fils, Ambonnay, Grand Cru Cuvée Laetitia
    Den første prestige Cuvée fra Billiot. Den fremstilles af både Pinot Noir og Chardonnay, efter en "opskrift" der nidkært vogtes af familien. Vi må så "nøjes" med at nyde den store dybde, de subtile raffinerede nuancer, der placerer denne Champagne i toppen af klassen.

    Champagne H. Billiot et Fils, Ambonnay, Grand Cru Rosé

    Crémant de Bourgogne, Blanc de Blancs, Domaine Chermette
    Domaine Chermettes Crémant de Bourgogne er en tør mousserende vin fremstillet 100% af Chardonnay druer fra en 2,5 hektar stor sydvestvendt parcel, hvor jorden består af kalksten og ler. Fremstillingen følger den traditionelle Champagnemetode, der sikrer en vin med elegance og en ultrafin mousse. Chermette anvender typisk vin fra tre årgange for at sikre en balanceret og kompleks Crémant.

    Crémant de Loire, Tête de Cuvée Brut, Domaine Michaud
    Domaine Michauds Blanc de blancs ”Tête de Cuvée” fremstilles af 70 % Chardonnay og 30 % Chenin Blanc druer. ”Tête de Cuvée” fremstilles, som navnet antyder, af most fra det første pres, der giver det bedste udgangspunkt til en mousserende vin. Alkoholgæringen finder sted ved 19-20 graders Celsius og varer typisk 10-15 dage. Herefter modnes vinen ”sur lie” inden den tappes på flasker for den efterfølgende anden gæring. Endelig lagres vinen i 30 måneder "sur lattes". Med en meget lille dosage, er denne "Tête de Cuvée" en frisk, elegant mousserende vin med en næse med blomst, citrus, æble og en lækker mineralitet. Smagen er krystalklar, ren og tør med en elegant og vedvarende mousse.

    Dhondt-Grellet Cramant Blanc de Blancs Grand Cru.
    Grellet familien var frem til 1986 drueavlere og leverandør til en række af de store huse. Edith og Eric Dhondt-Grellet besluttede sig imidlertid for selv at fremstille sine Champagner, og hermed var Champagnehuset Dhondt-Grellet født. Idag er det børnene Alice og Adrian, der står for det meste og de har løftet Dhondt-Grellet op i eliten.

    Krug, Grande Cuvee
    Grande Cuvée er navnet Krug Champagnes Non-Vintage Champagne. Det er en rigtig signatur Champagne, der bygger sin berømmelse på blandingens ædle kunst. Krug anvender op til 50 forskellige basis vine fra mellem 6 og 10 forskellige årgange. Grande Cuvee fra Krug er en ikonisk Champagne, der altid imponerer med en fantastisk duft og smag, der balancerer på en knivsæg mellem friskhed, finesse og så den unikke og umiskendelige fylde Krugs Champagne har.

    MG. Champagne H. Billiot et Fils, Ambonnay, Grand Cru,